Macrou la cuptor

1456769_419279628174019_1247975045_nIngrediente:
2 kg de macrou
500 ml suc de rosii
2 ardei kapia rosii
1 capatana de usturoi
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
patrunjel
lamaie

Mod de preparare :
Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi . Indepartam capatanile. Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece. Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins. Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea. Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline. Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu. Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.