Consumul de peşte poate reduce oboseala mentală

stire 4Consumul de peşte poate stimula fluxul de sânge către creier, ceea ce ar putea preveni apariţia demenţei mai târziu în viaţă, relatează DailyMail.
Două studii care au evaluat beneficiile pentru sănătate ale unei diete bogate în Omega-3 pentru tineri sugerează că acesta poate îmbunătăţi timpul de reacţie la persoanele cu vârste între 18 şi 35 de ani şi poate reduce nivelul de oboseală mentală, după îndeplinirea unor sarcini dificile.

Aşadar, contrar credinţei populare, rezultatele studiilor demonstrează că suplimentele de ulei de peşte nu pot influenţa performanţele mentale ale tinerilor adulţi, dar cercetătorii de la Universitatea Northumbria susţin că stimularea fluxul de sânge către creier poate avea efecte importante pentru persoanele în etate.

„Aceste descoperiri ar putea avea implicaţii pentru funcţia mentală mai târziu în viaţă. Concluziile studiilor sugerează că un consum regulat de peşte gras poate preveni declinul cognitiv şi demenţa, iar stimularea fluxului de sânge către creier poate fi mecanismul prin care se întâmplă acest lucru”, a declarat cercetătorul Philippa Jackson.

„Dacă putem identifica efectele acestui acid gras atât în comportamentul cât şi în fluxul de sânge din creier la persoanele în vârstă sănătoase, atunci beneficiile pentru cei cu boli mentale degenerative asociate cu îmbătrânirea normală ar putea fi mult mai importante”, a adăugat Jackson.
Cercetătorii britanici plănuiesc să efectueze un studiu privind utilizarea Omega-3 la persoanele cu vârste între 50-70 de ani